Søren Rastogi er meget efterspurgt som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som solist har han optrådt med langt de fleste symfoniorkestre i Danmark under dirigenter som Christian Mandeál, Douglas Bostock, Christian Kluxen, Benjamin Shwartz, Mathias Aeschbacher, Ed Spanjaard, Jayce Ogren, Peter Feranec, Ilan Volkov og Thomas Søndergaard i klaverkoncerter af Mozart (K. 466, K. 491, K. 451, K. 488), Schumann, Stravinsky, Bernstein, Bartok og Gershwin. I 2023 udkommer en CD på Dacapo med SR som solist i førsteindspilningen af Paul von Klenaus klaverkoncert med Singapore Symphony Orchestra og dirigent Hans Graf.

Søren Rastogi har ofte modtaget begejstret omtale i pressen. Information skrev bl.a.: “SR debuterede som solist med DR Radiosymfoniorkestret med en perfekt afstemt scenepræsens, der forvaltede både pianistisk kunnen, musikalsk overblik, melodisk sans, rytmisk sikkerhed og konstant nerve med sjælden uforfængelighed”.

Søren Rastogi har udover sin solistiske virksomhed et tæt samarbejde med førende skandinaviske sangere, deriblandt barytonen Johannes Weisser, med hvem han har udgivet CD’en Visiting Grieg. “Meisterlich“, skrev Frankfurter Allgemeine Zeitung om udgivelsen, og den blev kåret til “CD of the Month” af den ansete engelske magasin Classic FM.

Han er ofte brugt som sonatepartner med instrumentalister, og har spillet recitals med internationale navne som Vilde Frang, Andreas Brantelid, Narek Hakhnazaryan, Sergei Dogadin, Benjamin Schmid blandt mange andre. Derudover har han et tilbagevendende samarbejde med DR Vokalensemblet, som både pianist og musikalsk leder. Sammen har de udviklet nye koncertformater, som er præsenteret ved radio- og TV transmissioner de seneste år. Som både solist og dirigent har han også opført klaverkoncerter af Mozart med ensemblet CPH Mozart Players, herunder en radiotransmitteret koncert i Den Sorte Diamant.

Han er fast gæst ved mange kammermusikfestivaler, og har bla. optrådt ved Festspillene i Bergen, Tivoli Summer Festival, Hardanger Kammermusikfest med mange flere. Siden 2022 er han sammen med sin kone, cellisten Janne Fredens, kunstnerisk leder af Odsherreds Kammermusikfestival. For nylig har han dannet han en 4-hændig klaverduo med Martin Qvist Hansen, som i 2023 skal uropføre Carsten Dahls dobbeltkoncert med CPH Phil.

SR’s karriere tog fart i 2006, da han blev udnævnt til “Tårnmusiker” af Danmarks Radio og Rundetårn, hvilket indbefattede en egen radiotransmitteret koncertserie med 5 koncerter som solist og kammermusiker. Søren Rastogi har lavet talrige radiotransmissioner for EBU.

Han er modtager af en lang række legater og hæderbevisninger, heriblandt Musikanmelderringens Kunstnerpris, Aennchen og Eigil Harbys Legat, Victor Schiølers Mindelegat og Russells Mindelegat. Prisvinder ved flere konkurrencer, deriblandt den 5. Nordiske Pianistkonkurrence og Mendelssohnkonkurrencen, Berlin.

SR er dybt engageret i uddannelsen af den nye generation af musikere og er lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium og ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har givet masterclasses i USA, Norge, Sverige og Finland.